Supportersavond: een succes!

Op donderdag 23 september vond de supportersavond plaats voor alle partners van het sport- en preventieakkoord. In totaal zijn er ongeveer 35 verschillende partners aanwezig geweest. Samen zijn we aan de slag gegaan met acties en ambities uit beide akkoorden.

Een sportief en gezond Nederweert

Eind oktober 2020 ondertekenden diverse verenigingen en organisaties uit de gemeente Nederweert het Nederweerts Sportakkoord. In april is het Nederweerts Preventieakkoord samengesteld met hulp van diverse partners. Het Preventieakkoord is in navolging op het sportakkoord geschreven en gaat in op de thema’s ‘roken’, ‘alcohol’ en ‘overgewicht’.

Afgelopen donderdagavond stond alles in het teken van zowel het Sport- als Preventieakkoord. Wethouder Peter Koolen opende de avond waarna de aanwezigen kort zijn bijgepraat over het Preventieakkoord. Stichting Soo Bak-Gi, Fysio Active Nederweert, Gemeente Nederweert en OBS de Klimop hebben het Preventieakkoord ondertekend namens alle partners. Vervolgens heeft Gijs Vrenken (Fysio Ospel) namens het Kernteam e.a. toelicht over het sportakkoord en de mogelijkheden die dit akkoord biedt.

Later die avond is in drie verschillende groepen een begin gemaakt met de uitvoering van drie acties, namelijk: de leefstijlmarkt, de sportkennismakingslessen en het fit en vitaal krijgen van ouderen na de coronatijd. “Erg mooi om te zien hoe enthousiast en concreet bepaalde acties al zijn uitgewerkt. Ook mooi dat mensen elkaar op deze manier weten te vinden en dat contactgegevens uitgewisseld worden”, aldus Manon van Veghel (Sport Nederweert).

Het was een erg mooie avond waarbij veel partners de mogelijkheid gekregen hebben om elkaar te ontmoeten, inspireren en tips te geven.

Meer informatie? Bekijk de supporterspagina!

Heb je een idee of initiatief? Neem een kijkje op de supporterspagina. Ben je nog geen supporter van het Sport- of Preventieakkoord, maar wil je dit wel graag worden? Dat kan! Meld je aan via manon@negen.nl en draag bij aan een gezonde gemeente vol beweging en gezondheid.