Succesverhalen van partners

Samen met 44 enthousiaste verenigingen, organisaties en inwoners hebben we het Nederweerts Sportakkoord ondertekend. Samen krijgen we heel gemeente Nederweert aan het sporten en bewegen. Op deze pagina staan we samen met jullie stil bij de succesverhalen binnen onze gemeente en het Nederweerts Sportakkoord.

Jong en oud komt in beweging bij TC de Meulenslag

Dit initiatief is mede dankzij het Sportakkoord en uitvoeringsbudget tot stand gekomen.

Tennis is voor alle leeftijden een leuke en uitdagende sport. Om jeugdtennis te stimuleren en een extra impuls te geven organiseerde TC de Meulenslag (Ospel) in juni en juli 5 proeflessen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar onder de naam ‘Tennis Kids’. Maar liefst 33 kinderen meldden zich aan. Onder begeleiding van vrijwilligers van de club maakten zij op een leuke, speelse manier kennis met tennis waarbij plezier in het tennisspel voorop stond. Het enthousiasme van deze kinderen en hun interesse in de tennissport was top!

Ter afsluiting organiseerde TC de Meulenslag op 17 juli jongstleden een Familietoernooi. Zo konden de kinderen aan hun familie laten zien wat ze geleerd hadden. Meer dan 30 fanatieke kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s speelden op deze zonnige middag een aantal leuke potjes tennis. Tussendoor vermaakten de kinderen zich goed op het springkussen en werden ze getrakteerd op gezonde hapjes.

Op het einde waren het 3 meiden (+ papa’s) met de meeste punten; Lynn, Lois en Floor. Zij gingen met een welverdiende trofee naar huis. En omdat we eigenlijk alle kinderen winnaars vinden, kregen ze na afloop allemaal een pols zweetbandje cadeau. Dat komt zeker nog wel van pas tijdens een potje tennis. Iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze gezellige, sportieve middag!

Dit initiatief is tot stand gekomen door vrijwilligers van TC de Meulenslag. Ons doel is om kinderen (en ouders) enthousiast te maken met het oog op verjonging binnen de club. Naar aanleiding van de proeflessen en het Familietoernooi mogen wij als club een leuk aantal nieuwe jeugdleden verwelkomen. En kunnen er weer nieuwe jeugdlessen opgestart worden! Op 7 september starten de tennislessen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ook kinderen die niet in Ospel wonen, kunnen zich hiervoor aanmelden. Het je interesse? Stuur een mailtje naar jeugd@meulenslag.nl voor meer informatie.

Dank je wel Sportakkoord Nederweert voor het meedenken en het financieel mede mogelijk maken van deze extra impuls voor de tennissport én voor onze club.

Kennis maken met Motorcross in Nederweert. Een terugblik.

Dit initiatief is mede dankzij het Sportakkoord en uitvoeringsbudget tot stand gekomen.

Op zondag 11 juli jongstleden maakten 90 deelnemers kennis met motorcross. Op een special uitgezet parcour konden de deelnemers het écht eens proberen. Voorafgaand aan het rijden kregen de deelnemers in kleine groepen een introductie-cursus met daarin de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je wil gaan crossen. Aandachtig volgden alle deelnemers deze scholing waarna het tijd was voor een groepsfoto op het erepodium.

Aansluitend werden de aspirant Motorcrossers geheel in het pak gehesen bij het omkleed-team. De spanning steeg, want hun eerste meters op hun echte crossmotor was de volgende stap. Eenmaal gekoppeld aan een begeleider werd er een passende motorfiets, of quad aangemeten. De deelnemers genoten van elke spannende ronde en boekte al snel progressie. Tussen de 10 á 20 minuten rijden bleek voor de meeste een prima tijdsduur, omdat bij het toch wel spannende en intensieve crossen de concentratie bij sommige na een tijdje al zichtbaar minder werd. Andere hadden daarentegen al de neiging om de grens te gaan opzoeken omdat het zó goed ging. Geweldig om die inzet en al dat plezier te mogen aanschouwen. Ook de meegekomen familie genoot.

Voor de organisatie was de ochtend helemaal geslaagd door het zien van al die blije gezichten. 'Dit smaakt naar meer' liet Jean-Paul Maas weten. Dus voor de mensen die het hebben moeten missen is er vast een gelegenheid in de toekomst. Op de hoogte blijven over volgende motorcross kennismakings-initiatieven kan via de nieuwsbrief van Moto Inside. Aanmelden hiervoor kan via www.motoinside.app

Verenigingen zorgen voor sport- en beweegaanbod in coronatijd

Veel kinderen zitten tijdens de lockdown stil en met name de kinderen die aan een binnensport doen kunnen niet veel doen op het gebied van sport- en beweging. Gelukkig pakken verschillende buitensportverenigingen de handschoen op om iets te kunnen betekenen voor alle kinderen uit hun dorp.

Zo hebben RKSVO en Jong Nederland Ospel de samenwerking opgezocht om speciaal voor kinderen uit het dorp een mooi aanbod te organiseren. Ook voetbalvereniging Eindse Boys wilde graag iets doen om kinderen in beweging te brengen en hen plezier en ontspanning te bieden. Daarom hebben ook zij een toffe activiteit georganiseerd met diverse sport- en beweegspelletjes. In totaal zijn, dankzij de samenwerking onderling, ruim 250 kinderen blij gemaakt met een hele toffe activiteit!

Een mooi voorbeeld van hoe je elkaar kunt versterken in deze tijd! Sport Nederweert heeft in deze de vraag neergelegd bij verschillende buitensportverenigingen, vervolgens hebben we het idee verder digitaal uitgedacht en hebben de verenigingen zelfstandig hun activiteit georganiseerd met ondersteuning (beheren inschrijvingen, contact school, ontwikkelen van poster/flyer en website) van Sport Nederweert.

Wil jij ook graag als vereniging (samen met andere verenigingen) iets organiseren in je dorp? Neem contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Tennisclubs gemeente Nederweert slaan de handen ineen voor de Zomer Challenge!

Dit initiatief is mede dankzij het Sportakkoord en uitvoeringsbudget tot stand gekomen.

De Zomer-Challenge hebben is samen met de 4 tennisverenigingen van de Gemeente Nederweert georganiseerd. Voor €45,- konden inwoners gebruik maken van een zomerabonnement voor 3 maanden. Hiermee konden ze onbeperkt gebruik maken van de tennisbanen en kregen ze drie tennislessen aangeboden van een gediplomeerd trainer. Op deze manier hebben de inwoners van Nederweert laagdrempelige kennis kunnen maken met de tennissport.

We hebben gezorgd dat mensen zich welkom voelen bij de club, door een gezamenlijke informatieavond te organiseren. We hebben ze meteen betrokken bij alle activiteiten, waar de meerderheid ook enthousiast aan deelneemt. Hierdoor waren ze niet gast, maar meteen onderdeel van de club geworden.

We hebben ze gestimuleerd om lid te blijven, zodat ze meer blijven bewegen/sporten.

Wij zijn tevreden over het resultaat van deze Zomer-Challenge en er zijn verschillende deelnemers lid gebleven van de verschillende tennisclubs. Nederweert is zeker weer iets meer in beweging gekomen door deze geslaagde actie.

Georganiseerd door: TC Eynderveld, TC de Meulenslag, TV Leveroy, NTC'72

Wil jij ook graag als vereniging (samen met andere verenigingen) iets organiseren in je dorp? Neem contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Een succesverhaal delen?

Laten we ervoor zorgen dat deze pagina vol komt te staan met van allerlei mooie succesverhalen! Groot of klein ieder verhaal mag er zijn. Dus heb jij een mooi succesverhaal dat je graag wil delen? Neem contact op met Manon via manon@negen.nl en dan zorgen wij dat jouw succes gedeeld wordt!