Ons team

Misschien heb je ons al eens voorbij zien komen tijdens een evenement of activiteit. Maar ook achter de schermen zijn we druk bezig met organiseren, plannen en het samenwerken met verenigingen. Leer ons hier kennen!

Pien de Swart

Pien werkt voornamelijk met de ouderen in Nederweert. Ze studeerde Sportkunde aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Met haar werk voor Sport Nederweert bevordert ze een gezonde en actieve leefstijl bij de ouderen in onze gemeente. Ze verbindt zorg met sport, ondersteunt lokale zorgaanbieders, promoot het belang van bewegen en organiseert en coördineert verschillende evenementen.

Pien: “Ik vind het mooi om mensen plezier zien te beleven in het sporten en bewegen. Het maakt het nog mooier wanneer mensen hier ook gezondheidsvoordelen uit halen.”

Ellen Thijssen

Ellen is projectcoördinator van Sport Nederweert. Onze regelaar. Van evenementen of etentjes met vriendinnen tot de hele verbouwing van haar huis. Ze komt uit Maasbree en is bekend in Nederweert.

Ellen: “Ik kijk graag naar wat de lokale mogelijkheden waarbij iedereen in z’n kracht blijft. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Kijk naar Max Verstappen; hij doet alles op zijn eigen manier en met een duidelijke visie. Hij is niet bang om ergens tegenaan te schoppen en volgt zijn eigen pad. Maar ook hij heeft hier een team bij nodig om dit te doen en te bereiken.”

Manon van Veghel

Deze echte Brabantse is dol op sport en met name voetbal. Op het veld staat ze in de verdediging, maar bij Sport Nederweert staat ze op het veld als projectmedewerker.

Manon: "Persoonlijk geeft het mij heel veel energie wanneer ik iets kan betekenen voor anderen. Het liefst doe ik dit op het gebied van sport en bewegen omdat hier mijn passie ligt. Het mooie aan sport en bewegen vind ik dat het de kracht heeft om emoties bij mensen los te maken en dat het mensen bij elkaar brengt. Ik kan echt genieten van het geluk dat mensen ervaren wanneer zij bezig zijn met sport!"

Marloes van der Vlugt

Ze woont in Kinrooi, was keeper op hoog niveau en nu is ze in Nederweert aan de slag als beweegcoach.

Marloes: "Ik krijg enorm veel energie van het enthousiasmeren en motiveren van mensen, zowel voor jong als oud. Sport en beweging in zetten als middel om kinderen en ouderen te helpen. Bijvoorbeeld om een gezondere levensstijl te creëren, te helpen in een revalidatieproces of voor het sociale aspect. Dat vind ik het leukste om te doen. Je helpt er diverse doelgroepen mee en je krijgt er enorm veel waardering voor terug. Ik wil als beweegcoach dat mensen sport en beweging ervaren met een lach op hun gezicht, daar doe ik het uiteindelijk voor."

Jordi Luijten

Onze beweegcoach uit Meijel zorgt voor nog meer beweging bij de kinderen in Nederweert. Hij studeerde eerst aan de CIOS en volgde daarna nog een opleiding aan de Hogeschool in Hasselt. Ook tijdens stages zocht hij de grenzen op.

Jordi: “Sport en bewegen is een universele taal. Dat heb ik wel gemerkt tijdens mijn buitenlandse stages. Toen ik kinderen in Zuid-Afrika les gaf, was taal af en toe een barrière. Sport, spel en beweging gelukkig niet! Daar heb ik geleerd om van weinig veel te maken. Ik wil dat de kinderen ontdekken hoe leuk het is om te bewegen, vooral samen. Samen gaan we op ontdekkingsreis!”

Merle Albers

Onze Brabantse beweegcoach uit Eindhoven is creatief en houdt van de rijke fantasie van kinderen.

Merle: "Ik wil dat kinderen plezier hebben tijdens het sporten. Maar vooral ook dat kinderen zich motorisch goed ontwikkelen. Iedereen kan meedoen en dat kan doordat ik creatief ben en mijn lessen aanpas aan de groep. Regelmatig krijg je als beweegcoach te maken met kinderen die bijvoorbeeld bang zijn om over de kop te gaan. Als hij of zij het aan het eind van de les wel durft, ben ik natuurlijk onwijs trots. Of wanneer een leerling door een kleine aanpassing in een spelsituatie zichzelf betrokken voelt binnen een team dan is mijn taak als beweegcoach geslaagd."

Meggy van Soest

Meggy is de leefstijlcoach voor gemeente Nederweert. Je kunt bij Meggy terecht voor diverse vragen. Deze kunnen gaan over beweging, voeding, slaap, stress, ontspanning, dagindeling en nog veel meer. Samen gaan jullie kijken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast organiseert Meggy diverse activiteiten, bijeenkomsten en workshops die in teken staan van een gezonde leefstijl.

Meggy: ‘’We willen allemaal goed voor ons zelf zorgen, maar soms is dat best lastig. We hebben net dat ene steuntje in de rug nodig. Samen gaan we voor een gezondere leefstijl!’’

Cultuurfunctionarissen

Naast onze sportcoaches zijn er in gemeente Nederweert ook cultuur combinatiefunctionarissen actief. Samen met deze combinatiefunctionarissen zitten we regelmatig samen om te kijken waar we elkaar kunnen versterken. Zo is er een samenwerking tussen de leesconsulent en sportconsulenten bij het project Scoor. Een boek waarbij jeugd door sport wordt geënthousiasmeerd om meer te lezen.

Erik Kessels | (pop)cultuurcoördinator | e.kessels@ricknet.nl | meer info: www.rickraakt.nl
Cyrina van der Bolt
| Cultuurcoach | c.vanderbolt@ricknet.nl | meer info: www.rickraakt.nl
Toos Jenniskens | Leesconsulent | c.jenniskensbibliocenter.nl | meer info: www.bibliocenter.nl