Ons team

Misschien heb je ons al eens voorbij zien komen tijdens een evenement of activiteit. Maar ook achter de schermen zijn we druk bezig met organiseren, plannen en het samenwerken met verenigingen. Leer ons hier kennen!

Pien de Swart

Pien werkt voornamelijk met de ouderen in Nederweert. Ze studeerde Sportkunde aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Met haar werk voor Sport Nederweert bevordert ze een gezonde en actieve leefstijl bij de ouderen in onze gemeente. Ze verbindt zorg met sport, ondersteunt lokale zorgaanbieders, promoot het belang van bewegen en organiseert en coördineert verschillende evenementen.

Pien: “Ik vind het mooi om mensen plezier zien te beleven in het sporten en bewegen. Het maakt het nog mooier wanneer mensen hier ook gezondheidsvoordelen uit halen.”

pcp.deswart@landvanhorne.nl | 06 18301904

Ellen Thijssen

Ellen is projectcoördinator van Sport Nederweert. Onze regelaar. Van evenementen of etentjes met vriendinnen tot de hele verbouwing van haar huis. Ze komt uit Maasbree en is bekend in Nederweert.

Ellen: “Ik kijk graag naar wat de lokale mogelijkheden waarbij iedereen in z’n kracht blijft. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Kijk naar Max Verstappen; hij doet alles op zijn eigen manier en met een duidelijke visie. Hij is niet bang om ergens tegenaan te schoppen en volgt zijn eigen pad. Maar ook hij heeft hier een team bij nodig om dit te doen en te bereiken.”

ellen@negen.nl | 06 55802277

Manon van Veghel

Deze echte Brabantse is dol op sport en met name voetbal. Op het veld staat ze in de verdediging, maar bij Sport Nederweert staat ze op het veld als projectmedewerker en verenigingsondersteuner.

Manon: "Persoonlijk geeft het mij heel veel energie wanneer ik iets kan betekenen voor anderen. Het liefst doe ik dit op het gebied van sport en bewegen omdat hier mijn passie ligt. Het mooie aan sport en bewegen vind ik dat het de kracht heeft om emoties bij mensen los te maken en dat het mensen bij elkaar brengt. Ik kan echt genieten van het geluk dat mensen ervaren wanneer zij bezig zijn met sport!"

manon@negen.nl | 06 28391997

Rikus Leenders

Onze beweegcoach uit Meijel zorgt voor nog meer beweging bij de kinderen in Nederweert. Van jongs af aan is sporten zijn grote passie. Na verschillende sporten te hebben geprobeerd, is hij bij volleybal blijven hangen. In zijn vrije tijd is hij veel bij zijn volleybalvereniging te vinden als speler én trainer.

Rikus: "Het leukst aan sport is dat het energie geeft en het enthousiasme dat bij mensen loskomt wanneer ze in beweging zijn. Ik vind het belangrijk om kinderen te laten zien dat sporten echt leuk is, want als je iets leuk vindt, doe je het liefst zo veel mogelijk!

rikus@negen.nl | 06 25349092

Lars Joosten

Lars is onze nieuwste beweegcoach in Nederweert. Naast een groot liefhebber van sport is Lars ook groot fan van Nederlandstalige muziek. Als hij op kantoor of in de auto zit, zingt hij graag mee met zijn favoriete nummers. Toch staat sport op nummer 1 en vindt hij kinderen in beweging brengen het allerleukste dat er is.

Lars: "Ik geloof niet dat iemand iets niet kan. Als jet niet opgeeft, komt het altijd goed. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat kinderen op hun eigen manier en niveau kunnen sporten. Het plezier bij kinderen dat ontstaat tijdens het sporten, geeft mij energie en een goed gevoel.''

lars@negen.nl | 06 11501334

Cultuurfunctionarissen

Naast onze sportcoaches zijn er in gemeente Nederweert ook cultuur combinatiefunctionarissen actief. Samen met deze combinatiefunctionarissen zitten we regelmatig samen om te kijken waar we elkaar kunnen versterken. Zo is er een samenwerking tussen de leesconsulent en sportconsulenten bij het project Scoor. Een boek waarbij jeugd door sport wordt geënthousiasmeerd om meer te lezen.

Erik Kessels | (pop)cultuurcoördinator | e.kessels@ricknet.nl | meer info: www.rickraakt.nl
Cyrina van der Bolt
| Cultuurcoach | c.vanderbolt@ricknet.nl | meer info: www.rickraakt.nl
Toos Jenniskens | Leesconsulent | c.jenniskensbibliocenter.nl | meer info: www.bibliocenter.nl