Zand, plezier en grote glimlachen op buitenspeeldag

Wij laten ons niet zo maar van het (beach)veld slaan! Vorige week woensdag viel de buitenspeeldag helaas in het water, maar deze week hebben we alsnog alles uit de kast gehaald om een super leuke dag te organiseren voor de kinderen in Nederweert. En dat is gelukt!

Onder een strak blauwe lucht werd het beachveld bij sporthal de Bengele omgetoverd tot een grote speelplek voor kinderen. Spellen als jeu des boules, zaklopen, ringgooien en beachtennis kregen een plek op het beachveld. Terwijl de laatste dingen klaargezet werden kwam de eerste enthousiasteling al met een grote glimlach op zijn gezicht richting het veld gelopen. Kort daarna volgden nog ongeveer 25 andere kinderen die ook de weg naar het beachveld hadden gevonden.

Van potje voetbal tot zaklopen

Organisator Manon: “De oudste kinderen liepen direct naar de voetbal, maar bleven een beetje rondhangen. Ik liep op ze af en vroeg of ik de doeltjes neer kon zetten voor ze. Meteen werd er enthousiast ‘Ja!’ geroepen met daarna direct de vraag: ‘doe jij dan mee?’. Die vraag kon ik natuurlijk niet afslaan dus ik heb even gezellig een partijtje meegedaan.” Jenny speelde intussen met een aantal kinderen het Kubb-spel. En Marloes legde een paar keer het zakloop-parcours af met een aantal enthousiaste kinderen.

Bij mooi weer hoort waterspelletjes

Sportconsulent Jenny: “Omdat we in de klassen vertelt hadden dat we bij mooi weer ook een aantal waterspelletjes zouden spelen, werd al snel gevraagd wanneer het water tevoorschijn zou komen. Op het moment dat er gezegd werd dat we waterballonnen zouden vullen wisten de kinderen niet hoe snel ze bij de kraan moesten zijn!” Onder het genot van wat ranja keken de kinderen toe hoe de ballonnen gevuld werden. Nadat de waterballonnen gevuld waren, gingen de kinderen direct van start Met het gooien ervan. Andere kinderen kozen er liever voor om met een beetje water en zand iets moois te bouwen op het beachveld.

Een succes met een vervolg?

Tegen het einde van de middag vroegen een hoop kinderen of we dit volgend jaar weer organiseerden. “Natuurlijk!” antwoordde Manon en Jenny,, waarna er een grote glimlach op het gezicht van de kinderen verscheen. Voor herhaling vatbaar dus! En misschien zelfs eerder dan de zomer van 2020, want er zijn al een hoop ideeën ontstaan voor een winterversie.