Wandelclub in handen van de Gunnerij!

Afgelopen weken werden op vrijdagochtend heel wat kilometers wandelend afgelegd door de straten van Nederweert. Sinds vrijdag 8 maart is de wandelclub een groot succes, wekelijks starten gemiddeld zo’n 30 wandelaars. ‘’We maken de routes voor iedereen toegankelijk, men kan zelf de afstand kiezen en zijn/haar eigen tempo bepalen. Dat is wellicht ook de kracht waarom we een groot deelnemersaantal hebben en er ook wekelijks nieuwe wandelaars aansluiten’’, aldus Tjeu Stultiens.

Hoewel het initiatief vanuit burgemeester Evers en huisarts Hussaarts ontstaan is, dragen zij het stokje graag over aan de Gunnerij. Komende vrijdag 10 mei staat de tiende wandeling gepland. Een mooi moment om de wandeling officieel over te dragen. De Gunnerij zal in de toekomst zorgen voor de routes en coördinatie van de wandelclub.

Zowel de burgemeester als huisarts hebben er volledig vertrouwen in dat de wandelclub een succes blijft. Een goede overdracht heeft plaatsgevonden, de aanpak blijft hetzelfde. Ook beweegcoach Pien de Swart is blij met de overdracht. ‘’Het is fijn dat de Gunnerij dit wil overnemen en mooi om te zien dat direct enthousiaste vrijwilligers zich aanbieden om taken over te nemen’’, vertelt Pien.

Frans Mieghout van de Gunnerij is tevreden over het verloop: ‘’Een mooi initiatief, dat wij graag overnemen. Wij zijn blij dat Hans en Michel bereid zijn om wekelijks mooie routes uit te stippelen’’. De wekelijkse wandeltocht blijft staan op vrijdagochtend om 10.00 uur, vertrek vanuit de Gunnerij. Wil je ook een keer aansluiten? Kom gerust langs en ervaar of de wandelclub ook iets voor jou is!