Een bijzondere ontmoeting

Drie verschillende basisschoolklassen maakten een wel heel bijzonder uitje; ze bezochten de gesloten afdeling van Land van Horne in Nederweert. Een heel bijzondere ontmoeting aan beide kanten.

De groepen 5 en 6 van basisscholen De Tweesprong uit Eind, De Zonnehof uit Leveroy en Budschop uit Budschop bezochten Land van Horne. Verdeeld in kleine groepjes bezochten ze de gesloten woongroepen. Enkele weken voorafgaand aan deze activiteit hadden de kinderen in de klas al bezoek gehad van een van de activiteitenbegeleiders van Land van Horne. Zij kwam uitleggen wat de kinderen konden verwachten van de ouderen en hoe ze hier mee om moesten gaan.

Tijdens deze bijzondere ontmoetingen bloeiden zowel de kinderen als de ouderen zichtbaar op. Kwamen de kinderen vaak ietwat verlegen binnen, zo verlieten velen met een omhelzing en een grote glimlach de woongroep. Sommige groepen kinderen gingen samen met de ouderen bewegen vanuit de stoel, andere kinderen speelden spellen met de ouderen. Deze spellen hadden de kinderen van te voren gemaakt. De spellen waren getekend en uitgewerkt op grote stoffen doeken zodat iedereen deel kon nemen en het voor iedereen goed te volgen was.

De kleurrijk gemaakte spellen werden vervolgens door de kinderen aan de woongroepen geschonken als bedankje. Het respect voor elkaar was groot en beide doelgroepen genoten ook zichtbaar van het samenzijn.