Sport Nederweert zorgt voor veilige sportomgeving

Afgelopen dinsdag sloot verenigingsfan Ellen aan bij een informatieavond over het zorgen van een veilige sportomgeving. Ook onze verenigingsfans helpen hierbij. “Samen zorgen we voor een veilige sportomgeving voor iedereen”, aldus Ellen.

Miljoenen Nederlanders ontmoeten elkaar wekelijks bij onze verenigingen in gemeente Nederweert. Verenigingen brengen mensen niet alleen bij elkaar. Maar zorgen ook voor plezier en het maakt mensen blij. Tegenwoordig krijgen steeds meer verenigingen te maken met bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag en criminele activiteiten. Daarom zet Sport Nederweert zich in om te zorgen voor een veilige sportomgeving.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer kinderen te maken krijgen of hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het gaat niet alleen om fysiek geweld, maar ook om ongepaste aanrakingen of opmerkingen. “Veel van deze gevallen worden nooit bij de politie of hulpdiensten gemeld. Vaak heeft dat te maken met de gevoeligheid van het onderwerp. Een vertrouwenspersoon en een veilige sociale omgeving zijn daarom erg belangrijk bij een sportclub.”

Criminele suikerooms

Een ander onderwerp dat aan bod kwam, was criminele geldstromen binnen verenigingen. 33% van de gemeenten hebben te maken met een criminele suikeroom. Steeds krijgen criminelen sportverenigingen in hun vizier. Ze sponsoren bijvoorbeeld een reclamebord of ze betalen een volledige jeugdopleiding.”

Sport Nederweert biedt een helpende hand

Sportverenigingen hebben tijdens deze avond informatie gekregen over hoe ze hier binnen hun verenigingen mee om kunnen gaan. En hoe ze hiermee aan de slag kunnen. Sport Nederweert helpt verenigingen hierbij. “Verenigingen kunnen bij ons aan de bel trekken voor meer informatie en een helpende hand. Samen gaan we aan de slag en zorgen we voor een veilige sportomgeving voor jong en oud in Nederweert.”

Neem contact met ons op