Sport Nederweert brengt iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van 20 t/m 29 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Een week om in beweging te komen. Ook in Nederweert! Wij organiseren samen met partners veel sport- en beweegactiviteiten. Ook Ben Bizzie is erbij. Hij zorgt voor extra sport- en beweegplezier. Beweeg je mee?

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. “We organiseren super veel toffe activiteiten voor jong én oud. Zoals opa en oma gym en de Ben Bizzie Speurtocht. Ben Bizzie is het beweegmaatje van alle kinderen. Hij is tijdens het spelen in Nederweert letters kwijt geraakt. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen hem helpen om de letters terug te vinden. We organiseren de Ben Bizzie Speurtocht op drie plekken: Leveroy, Ospel en Nederweert”, aldus beweegcoach Manon. “Maar dat is nog niet alles. Want ook veel verenigingen organiseren een open training. Doe gratis mee en ontdek jouw talent! Ook helpen we scholen op weg om tijdens en na schooltijd kinderen in beweging te brengen”, vult beweegcoach Jordi aan.

Heel Nederweert trapt de Nationale Sportweek af

De Nationale Sportweek wordt afgetrapt met een warming up. Iedereen kan meedoen: jong, oud en mensen met een beperking. Dat laat beweegcoach Marloes zien: “Samen met twee meiden uit groep 8, een cliënt van PSW en een 100-jarige inwoner hebben we een video opgenomen. Die video wordt afgespeeld op alle basisscholen en bij de verzorgingshuizen. Zo trappen we in heel Nederweert op hetzelfde moment de Sportweek af!”

Kom ook in beweging

Doe met ons mee tijdens de Nationale Sportweek in Nederweert. Check hier alle activiteiten en meld je snel aan!