Sport Nederweert brengt iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van 17 t/m 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Een week vol beweging. Ook in de gemeente Nederweert. Sport Nederweert organiseert samen met lokale partners leuke beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgen we voor extra sport- en spelplezier! Beweeg jij met ons mee?

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. “We organiseren veel toffe activiteiten voor jong én oud. Sporten en bewegen zorgt voor ontmoeting, het houdt ons gezond en het zorgt ervoor dat we meedoen in de samenleving”, aldus beweegcoach Manon. Vanuit Sport Nederweert organiseren we de volgende activiteiten in de gemeente Nederweert:

  • Naschoolse activiteit
    Spelen in de buitenlucht is het leukste wat er is. Daarom organiseren onze beweegcoaches op maandag 20 en woensdag 22 september een super spannende Levend Stratego voor kinderen van groep 3 t/m 8. Iedereen kan meedoen! Meld je hier aan.
  • Ben Bizzie Beweegkalender

Ook gaan de kinderen van verschillende basisscholen de strijd aan om de sportiefste klas van Nederweert te worden door zo veel mogelijk beweegchallenges van de Ben Bizzie Beweegkalender te voltooien.

  • Balkon Beweegtour

Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen samen met de ouderen vanaf hun balkon. Tijdens de Balkon Beweegtour in de Nationale Sportweek mag en kan alles! Sport Nederweert gaat langs bij wooncomplexen De Drie Lelies en Franciscanessenhof. Lees hier meer.

  • Verenigingsactiviteiten

Ook de sport- en beweegaanbieders dragen hun steentje bij aan de Nationale Sportweek en organiseren verschillende activiteiten voor hun leden, vrijwilligers en inwoners uit de gemeente Nederweert.

Sport Nederweert wandelcompetitie

Maar dat is nog niet alles. In deze week vindt ook de wandelcompetitie plaats. Jong en oud lopen zo veel mogelijk kilometers en houden met de ‘Ommetje’-app bij wie de meeste wandelpunten bij elkaar sprokkelt. Hiermee stimuleren we inwoners om dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. De drie grootste fanatiekelingen belonen wij met een mooie prijs. Lees hier meer over de wandelcompetitie en download de Ommetje-app!

Beweegcoach Rikus: “Met al deze sportieve activiteiten willen we zoveel mogelijk mensen uit de gemeente Nederweert inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Wij doen mee! Jij toch ook?”

Meer informatie

Lees hier meer informatie over de activiteiten van Sport Nederweert tijdens de Nationale Sportweek of neem contact op met beweegcoach Manon via manon@negen.nl.