Sport- en spelactiviteiten tijdens de carnavalsvakantie was een succes!

Tijdens de carnavalsvakantie zorgden buitensportverenigingen, RKSVO, Jong Nederland Ospel en Eindse Boys, ervoor dat de jeugd heerlijk met elkaar kon genieten van diverse sport- en beweegspellen.

Impact van corona en de samenwerking

Mensen in Nederweert in beweging brengen dat is iets wat wij én ook de verenigingen het liefst doen. We zien dat veel mensen door de coronamaatregelen minder bewegen dan voorheen. Verschillende organisaties, waaronder ook wij, merkten dat veel kinderen het lastig hebben, omdat er veel minder mogelijkheid tot sociale contacten is. Daarom is er in samenwerking met de gemeente Nederweert een zogeheten ‘denktank’ opgezet. Op een aantal maandagavonden zijn wij, samen met andere organisaties, digitaal samengekomen om na te denken wat we kunnen betekenen voor de jeugd in corona-tijd. Vanuit dit initiatief benaderde we een aantal buitensportverenigingen met de vraag of zij interesse hebben om iets te organiseren voor de jeugd in hun dorp.

Eindse Boys, RKSVO & Jong Nederland Ospel

Eindse Boys, RKSVO en Jong Nederland Ospel gaven direct aan wat te willen betekenen voor de jeugd. “We merken dat onze eigen leden, nu nog meer dan ooit, gelukkig worden van een avond trainen met hun teamgenoten. Daarnaast vinden we het belangrijk om ook oog te hebben voor de niet-leden. Daarom wilden we ons ook voor hen inzetten”, zo vertelt Nils Naus (jeugdcoördinator Eindse Boys). Na een brainstormsessie zijn de verenigingen zelfstandig aan de slag gegaan om een leuke activiteit op te zetten. De ideeën zijn met elkaar gedeeld. RKSVO en Jong Nederland Ospel besloten de samenwerking met elkaar op te zoeken en samen een activiteit te organiseren.

Een geslaagde activiteit

Sport Nederweert zorgde voor een mooie flyer, de verspreiding en het aanmeldsysteem. De organisatie lag verder in handen van de verenigingen zelf. Met behulp van vrijwilligers en ouders is zowel in Ospel als in Nederweert-Eind op zaterdag 20 februari een tof spellenparcours uitgezet. Ruim 250 kinderen zijn onder het genot van de zon en wat lekkers, heerlijk in beweging gekomen. “Ik vind het super om te zien hoe actief en enthousiast de verenigingen dit opgepakt hebben. Dit is voor mij echt een goed voorbeeld van hoe we elkaar in de gemeente Nederweert kunnen versterken. Ik ben hier heel enthousiast van geworden en ik hoop dat er nog veel meer samenwerkingen in de gemeente worden aangegaan!”, aldus Manon van Veghel (verenigingsondersteuner Sport Nederweert).

Wil jij ook graag wat betekenen voor de inwoners van jouw dorp en zou je graag met ons willen bekijken wat we hierin samen kunnen doen? Laat het Manon van Veghel weten via manon@negen.nl