Sport doet iets met Nederweert

Op vrijdag 18 september startte de Nationale Sportweek met het thema; ‘Wat doet sport met jou?’ Sport Nederweert organiseerde in alle kerndorpen een week lang verschillende activiteiten voor jong en oud.

Live de opening volgen met Ben Bizzie

De Nationale Sportweek werd officieel en actief afgetrapt bij basisschool De Kerneel. Samen met wethouder sport, dhr. Koolen en Ben Bizzie. “Het was leuk om te zien dat alle kinderen de Ben Bizzie dans goed geoefend hadden. Iedereen deed super enthousiast mee tijdens de opening”, aldus beweegcoach Merle. Niet alleen op basisschool de Kerneel werd gedanst, ook op basisschool de Schrank, de Bongerd, Budschop en de Zonnehof dansten ze mee met het beweegmaatje via een live verbinding op Facebook. De rest van de week kwam team Sport Nederweert elke dag op een andere basisschool langs om de dag sportief te beginnen.

Sportiefste klas van Nederweert

Tijdens de sportweek gingen de kinderen van verschillende basisscholen met elkaar de strijd aan om uitgeroepen te worden tot de sportiefste klas van gemeente Nederweert. Daarvoor moesten ze een beweegposter met opdrachten weten te volbrengen. Van een gymles bedenken en een beweegparcours in de klas bouwen tot een TikTok filmpje opnemen. Beweegcoach Rikus ontving alle inzendingen: ” De kinderen hebben écht hun best gedaan! Binnenkort verassen we de sportiefste klas van Nederweert. Wie dat is? Dat houden we nog even geheim!”

Iedereen doet mee!

Niet alleen kinderen kwamen deze week in beweging. Zo organiseerde Sport Nederweert voor het eerst de virtuele Stap & Trap vierdaagse waarbij 50 inwoners vier dagen lang 2, 5, 10 of 25 kilometer hebben volbracht voor een lokaal goed doel. Daarnaast hebben de medewerkers van de gemeente Nederweert zichzelf sportief laten zien tijdens een bootcamp-activiteit. En met succes! Na afloop werd er zelfs door een aantal deelnemers gevraagd of ze dit niet wekelijk konden doen. Senioren deden mee met een beweegbingo en een speciale bewegen op muziek activiteit.

Als een van de afsluiters, hebben we op vrijdag 25 september in Nederweert- Eind en Leveroy heel veel plezier beleefd tijdens de ‘Ik hou van Nederweert spellen. Beweegcoach Manon was erbij: “Erg leuk om de samenwerking tussen volwassen en kinderen te zien. Soms waren de ouders of opa’s en oma’s nog fanatieker dan de kinderen zelf! We hebben laten zien dat sport en bewegen heel veel doet met Nederweert.”

In beweging blijven

Ook buiten de Nationale Sportweek kun je ontdekken wat sport met jou doet. Iedereen kan en mag meedoen. Jong, oud, met of zonder beperking. Wil jij zelf graag sportief bezig blijven? Dat kan! Neem dan contact op met een van onze beweegcoaches.