Spelen en leren tegelijkertijd

We brengen zo veel mogelijk kinderen in beweging. Niet alleen tijdens de pauze en de gymles. Ook na schooltijd. We organiseren extra activiteiten voor de basisschoolkinderen uit de gemeente Nederweert. Waarbij we ze vooral meer laten bewegen en ze flink uitdagen. Kinderen ontdekken dat bewegen hartstikke leuk is.

En dat het leuk is, hebben meer dan 100 kinderen afgelopen week wel ontdekt. Samen met beweegcoaches zijn ze in beweging gekomen in de sportzaal van de Bengele. Het was een groot succes! De zaal werd in tweeën gesplitst. Aan de ene kant werden de kinderen uitgedaagd tijdens avonturentrefbal. En aan de andere kant gingen kinderen aan de slag met lasergamen. De hele zaal werd donker en enkel rode, groene, blauwe en witte lasers flitsten langs je oren. “Dit is net Fortnite, alleen dan in het echt!”, aldus een van de kinderen.

Kinderen leren en spelen tegelijkertijd

Niet alleen kinderen waren enthousiast. Ook de ouders. “Dit zou eigenlijk elke week georganiseerd moeten worden! Vooral in de winter. Hartstikke leuk om ze zo aan de gang te zien. Ze leren niet alleen om samen te spelen, maar ook om je plek binnen je team te veroveren”, zo vertelt een van de ouders.

Een gezonde leeftijd begint vroeg

“We kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen in beweging te krijgen. Eén op de zeven kinderen is te dik. Vaak is dit te wijten aan een ongezonde leefstijl: te weinig beweging en ongezonde voeding. En daar willen wij iets aan doen!”, aldus beweegcoach Marloes. “Je voelt je er niet alleen lichamelijk fijner, ook mentaal. Je kunt je energie kwijt en je voelt je lekkerder in je vel. We hopen met onze naschoolse sport dat kinderen nieuwe spellen ontdekken. En die ook gaan doen met vrienden en vriendinnen wanneer wij er niet zijn. Zoals op het schoolplein, in het weekend en tijdens de vakanties”, aldus projectcoördinator Ellen. “We hebben alleen maar lachende kinderen gezien. En niet alleen de kinderen hebben zich enorm goed vermaakt. Wij ook!”