Kinderen baas van Nederweert

Wie kan er beter meedenken over de toekomst van sport en bewegen in Nederweert dan de inwoners van de toekomst zelf? Daarom kwamen 20 kinderen op donderdag 23 januari met ons samen en bedachten de meest fantastische ideeën. Zij waren voor even de baas van Nederweert.

“Sporten en bewegen is gezond, gezellig en het brengt mensen uit gemeente Nederweert bij elkaar. Om ervoor te zorgen dat mensen in beweging blijven en dat sportverenigingen vitaal blijven, gaan we aan de slag met het Nederweerts Sportakkoord. We gaan op zoek naar dromen en ambities voor sport in Nederweert”, aldus beweegcoach Ellen. En wie kan daarover beter meedenken dan de inwoners van de toekomst? Op donderdag 23 januari kwamen kinderen van basisschool Budschop, de Schrank, de Kerneel, De Bongerd, de Zonnehof en de Tweesprong samen. Ze dachten mee over de Nederweert van de toekomst.

Kinderen vol goede ideeën

In groepjes van 4 à 5 kinderen gingen de kinderen aan de slag. En werkten op een creatieve manier hun ideeën uit. Ze knutselden, tekenden, schreven, knipten en plakten erop los. “Kinderen zitten vol goede ideeën. Volgens hen is alles mogelijk en hierdoor ontstaan er allerlei vernieuwende ideeën. In plaats van onmogelijkheden denken ze in mogelijkheden. Zoals een groepje die een idee had voor een stenen voetbalveld waar ook mensen met een rolstoel kunnen sporten”, vertelt beweegcoach Manon enthousiast. Er ontstonden nog meer ideeën, zoals een beweegpark, een crossbaan en een gezonde kantine. Ook gaven de kinderen aan dat ze aan de slag willen met bewegend leren en meer naar buiten willen tijdens schooltijd.

Nederweerts Sportakkoord

De ideeën van de kinderen worden meegenomen in het Nederweerts Sportakkoord. Waar eind november de startbijeenkomst voor is geweest. Zo het een lokaal sportakkoord voor én door iedereen uit de gemeente Nederweert.

Lees hier meer over het Nederweerts Sportakkoord.

Terug naar het nieuws