Eerste pauzesportwinnaars

Kinderen komen tijdens de pauze meer in beweging. Samen met onze beweegcoaches én hun eigen bedachte spellen. Kay en Thorben bedachten het spel Pannaknock-out. En zijn met hun spel de terechte eerste pauzesportwinnaar van basisschool Budschop.

Zo veel en vaak mogelijk bewegen

Kinderen zitten genoeg tijdens een schooldag. Daarom brengen wij ze meer in beweging. Zo veel en zo vaak mogelijk. Vooral tijdens de pauze. “Samen met de kinderen spelen we allerlei spellen. Welke spellen we doen, dat bepalen de kinderen zelf! Kinderen mogen alleen of samen met een vriend of vriendin een nieuw spel verzinnen. Elke maand zoeken we het leukste spel uit. De bedenkers worden gekroond tot de pauzesportwinnaars. Kay en Thorben uit groep 7 en 8 van basisschool Budschop bedachten het spel Pannaknock-out. Een spel waarbij je de bal door jouw tegenstanders benen schiet. Schiet iemand de bal tussen jouw benen door? Dan ben je af. Zo blijft er slechts één iemand over: de Pannakoning of -koningin. “Dat spel werken we verder uit én spelen we uiteindelijk tijdens de pauze”, aldus beweegcoach Marloes.

Leuk én leerzaam

Dat bewegen belangrijk is, weten we allemaal. “Het is vooral ook leuk! Genoeg kinderen staan tijdens de pauze aan de zijkant van het speelplein en weten niet zo goed wat ze moeten doen. We hopen kinderen te inspireren met de sporten en spellen die we doen. Zodat ze er ook mee aan de slag gaan als wij er niet zijn.” “Door te spelen, leren kinderen om met elkaar om te gaan. Samen te werken en om ruzies op te lossen. Bovendien kunnen ze hun energie kwijt en stijgt de concentratie in het klaslokaal. Zo zorgen we er tegelijkertijd voor dat kinderen beter kunnen leren en onthouden. En dat leerprestaties omhoog gaan!”, vult beweegcoach Manon haar aan.

Terug naar het nieuws