Sportiefste klas van Nederweert

Tijdens de Nationale Sportweek organiseerde we samen met verschillende partners allerlei sport- en beweegactiviteiten. Jong en oud deed met ons mee. Gisteren werd groep 3/4 van basisschool Budschop uitgeroepen tot sportiefste klas van Nederweert.

Tijdens de Nationale Sportweek kreeg elke basisschool in Nederweert een beweegkalender van Ben Bizzie. Een kalender vol sportieve en gezonde opdrachten, zoals het maken van een beweegparcours en het organiseren van een gezonde lunch. “Zo maakten ze kans om de sportiefste klas van Nederweert te worden. Veel scholen deden mee. Maar de absolute winnaar is groep 3/4 van basisschool Budschop”, zo vertelt beweegcoach Jordi enthousiast. Zij kregen afgelopen donderdag wel heel bijzonder bezoek. Met de trofee onder zijn arm, liep Ben Bizzie het schoolplein van basisschool Budschop op. “Wat zijn ze daar goed Bizzie! Ze hebben de titel van sportiefste klas meer dan verdiend”, aldus Ben. Natuurlijk liet hij het niet aan zich voorbij gaan om mee te doen met de pauzesport. “Het was een leuke sportieve ochtend!”

De Nationale Sportweek brengt iedereen in beweging

De Nationale Sportweek was het moment om extra in beweging te komen. Op vrijdag 20 oktober werd daarvoor in heel Nederweert het startschot gegeven. Op basisschool de Bongerd was niet alleen Ben Bizzie, maar ook de wethouder en de burgemeester van de partij. Samen met de kinderen hebben ze de sportweek afgetrapt met een warming-up. “Na de kinderen, waren de deelnemers van het muziek- en dansuurtje van het Land van Horne aan de beurt. Ook zij deden enthousiast mee met de warming-up”, zo vertelt beweegcoach Marloes.

De Ben Bizzie Speurtochten, een echte hit

Beweegcoach Merle: “Ook hebben we scholen een handje geholpen door een toolkit te creëren. Een toolkit vol spellen, leskaarten en meer. Daar zijn de scholen zelf mee aan de slag gegaan.” Ook verenigingen zorgden voor extra beweging. Ze organiseerde open trainingen waar iedereen gratis aan mee kon doen. Maar een echte hit waren de Ben Bizzie Speurtochten. Veel kinderen hielpen Ben Bizzie mee om zijn letters terug te vinden in Leveroy, Ospel en Nederweert. “Kortom, een fantastische week vol beweging. Het was een groot succes en dat mede dankzij onze partners natuurlijk. Samen proberen we van elke week een sportweek te maken”, aldus Manon. “Doe jij met ons mee?”