Startbijeenkomst Nederweerts Sportakkoord

“We willen mensen niet alleen in beweging brengen. Ook houden! En om dat te kunnen doen, moeten we nog meer samenwerken met verenigingen, lokale organisaties en inwoners nodig. Daar hebben we gisteren een begin aan gemaakt”, aldus verenigingsondersteuner Manon. 30 enthousiastelingen kwamen af op de startbijeenkomst van het Nederweerts Sportakkoord.

Samen met 30 enthousiaste verenigingen, organisaties en inwoners hebben we gekeken naar de invulling van het Nederweerts Sportakkoord. We zijn op zoek gegaan naar antwoorden op vragen, zoals hoe zorgen we ervoor dat sport en bewegen voor iedereen mogelijk is? Hoe zorgen we dat onze kinderen gezond opgroeien? En wat is ervoor nodig dat iedereen zich thuis voelt bij een vereniging. Ook hebben we dromen opgehaald. Zoals de droom van Joost Florie (Merefeldia): “Dat iedereen gezond blijft door laagdrempelig en toegankelijk sportaanbod.” En Miranda Heijmans (IKC De Bongerd) wilt samen aan de slag te gaan om alle mensen op een passende manier in beweging te brengen.

“Samen durven dromen”

“Mooi om zo veel mensen samen te brengen en met elkaar in gesprek te gaan. Zo wordt dit sportakkoord voor én door Nederweert. Ook geven we de kinderen uit gemeente Nederweert een stem bij het schrijven van het Nederweerts Sportakkoord. Zij zijn immers de inwoners van de toekomst!”, aldus verenigingsondersteuner Ellen. Pieter ten Wolde (Gympoint) is het helemaal met Ellen eens. “Laten we met z’n allen groots denken. En durven te dromen om vervolgens te komen tot kleine projecten die we samen kunnen oppakken.” Met de opgehaalde input gaan we verder aan de slag. Deze input gaan we verder uitwerken en begin volgend jaar gaan we verder. Het was een avond vol energie, trots en geluk.

Meer weten over het Nederweerts Sportakkoord? Bekijk hier de presentatie en de opgehaalde input: Nederweerts Sportakkoord?