De nieuwjaarsduik bij Laco

De kinderen van basisschool de Budschop zijn 2020 goed begonnen. Ze deden mee aan een echte nieuwjaarsduik. “Samen met de kleuters hebben we verschillende watergewenning en duikspelletjes gespeeld en uiteraard vrij gezwommen met allerlei drijfmateriaal. En natuurlijk kon het glijden van de glijbaan niet ontbreken!”, aldus beweegcoach Merle.

Ook alle andere kinderen van basisschool de Budschop gingen naar het Laco zwembad en deden mee met een natte gymles. “Zwemmen is een enorm goede vorm van sport of beweging. Je kunt ontelbaar veel spellen in het water doen. Maar het is ook nog eens hartstikke gezond. Je verbrandt veel calorieën en het is weinig blessure gevoelig. En waar anders ben je zo licht als een veertje?” De kinderen genoten zichtbaar. Maar niet alleen de kinderen ook Merle. “Ik heb erg genoten van het enthousiasme van de kinderen en de vele blije gezichtjes. De reacties op het einde bij de vraag hoe ze het hadden gevonden was goud waard! Met een schittering in de ogen riepen ze in koor hoe leuk het was.”

Deze middag werd verzorgd door de vrijwilligers van de Reddingsbrigade, ZPC en duikvereniging ‘De naate haor’. Ook Nederweert24 was aanwezig en schoot deze mooie foto’s.

Terug naar het nieuws