De Nationale Buitenspeeldag in Nederweert

Spelen in de buitenlucht is het leukst dat er is. Maar wist je dat het ook hartstikke gezond is? Ontdek het beide tijdens onze Nationale Buitenspeeldag. Het grasveld bij de Heerlijckheid wordt op woensdag 9 juni van 14.15 tot 17.15 uur omgetoverd tot dé plek vol spel, plezier en beweging.

Lekker buitenspelen

De Nationale Buitenspeeldag is hét moment om lekker buiten te spelen. Jaarlijks worden straten afgezet en worden verschillende plekken in Nederland omgetoverd tot speelplek. “Dat is dit jaar een beetje anders. Toch zorgen we ook dit jaar voor extra buitenspeelplezier”, aldus beweegcoach Tatum. “We doen verschillende leuke sport- en spelactiviteiten. We hebben gezonde snacks en meer! Kom het ontdekken”, vertelt beweegcoach Rikus. Beweegcoach Manon: “In verband met corona mogen maximaal 30 kinderen meedoen per tijdsblok. Kinderen van 1 tot en met groep 4 kunnen van 14.15 tot 15.30 uur meedoen. Kinderen vanaf groep 5 zijn van 16.00 tot 17.15 uur welkom. Het is verplicht om je van te voren aan te melden."

Buitenspelen is gezond, doe mee!

Op de Nationale Buitenspeeldag wordt er op een speelse manier aandacht gevraagd voor een kindvriendelijke omgeving, zodat kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Met de buitenspeeldag wordt er aan buurtbewoners en voorbijgangers gevraagd om hun verkeersgedrag eens onder de loep te nemen. En te kijken naar oplossingen en ideeën voor in hun buurt of straat. Buitenspelen is niet alleen om een frisse neus te halen. Er zijn nog veel meer redenen om kinderen dagelijks minstens een uur buiten te laten spelen. Beweegcoach Tatum: “Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Redenen genoeg dus!”