De Junior Sportraad zet een succesvol zeskamp neer

Bij de opstelling van het Sportakkoord Nederweert is vanaf begin af aan de jeugd uit de gemeente Nederweert betrokken. Het afgelopen schooljaar hebben zij, onder begeleiding van Sport Nederweert, verschillende ambities uit het Junior Sportakkoord tot uitvoering gebracht. Zo brachten ze ongeveer 250 kinderen in beweging tijdens een door hun georganiseerd zeskamp.

Na een tijd van weinig sporten en bewegen in de coronaperiode vond de Junior Sportraad het belangrijk om sport- en beweegactiviteiten te organiseren. Een tijdje terug deden ze dit al voor de ouderen en mensen met een beperking in Nederweert. Toen organiseerden ze een beweegbingo. Nu was het tijd om voor hun eigen leeftijdsgenootjes wat te organiseren. Samen kwamen ze een aantal maanden geleden op het idee om een zeskamp te organiseren. De spellen werden bedacht en uitgewerkt door de kinderen.

Geslaagd zeskamp

Op 2,3 en 4 augustus vond het zeskamp op drie verschillende locaties plaats. Zowel in Nederweert, Ospel als in Eind hebben de kinderen uit groep 1 t/m 4 en 5 t/m 8 heel erg genoten van alle verschillende spellen. Van sponzentikkertje, mega-twister tot aan rokjesvoetbal alles werd met een grote glimlach op het gezicht van de kinderen gespeeld. Mooi om achteraf te horen dat de kinderen het zo leuk hebben gehad. Een ouder gaf aan: “Mijn kinderen hebben na het zeskamp heel de middag buiten in de tuin spelletjes gespeeld.” Goed om te zijn dat kinderen onbewust gestimuleerd worden om buiten actief te zijn en in beweging te komen.

Kinderen in hun kracht door het Sportakkoord

Ook in het nieuwe schooljaar wordt er vervolg gegeven aan de Junior Sportraad. Ook dan zullen kinderen samen zorgen dat de acties uit het Junior Sportakkoord worden uitgevoerd om zo iedereen in Nederweert zoveel mogelijk aan het sporten en bewegen te krijgen.

Bekijk voor meer foto's onze Facebookpagina.