Foto’s: Ben Bizzie Speurtocht in Leveroy

Het was toch wel spannend of het droog zou blijven. Toch weerhield dat de ruim 30 kinderen die op dinsdag 24 september meededen met de Ben Bizzie Speurtocht in Leveroy niet. De kinderen kwamen lekker in beweging en hielpen Ben Bizzie zijn letters terug te vinden. Een groot succes!

Op school én erna extra in beweging!

De Nationale Sportweek is van start, dé week om de mensen in de gemeente Nederweert extra in beweging te brengen. Sport Nederweert brengt jong tot oud in beweging. Afgelopen vrijdag trapten ze de Sportweek officieel af met de kinderen van basisschool de Bongerd. Ook Ben Bizzie was erbij, het beweegmaatje van alle kinderen. “Om de kinderen ook buiten schooltijd in beweging te brengen, organiseren we drie Ben Bizzie Speurtochten: in Leveroy, in Nederweert en in Ospel”, aldus beweegcoach Manon. “Het was even spannend of het droog zou blijven, maar dat weerhield een heleboel kinderen niet om toch mee te doen.”

“Heerlijk al die lachende gezichtjes”

Op dinsdag 24 september verzamelden de kinderen bij basisschool de Zonnehof. Met een speurkaart gingen ze op pad om Ben Bizzies letters terug te vinden. Die was hij namelijk verloren tijdens het spelen in Leveroy. “De kinderen liepen niet alleen de speurtocht. Onderweg kwamen ze nog wat extra beweging, sport en spel tegen. Ook zorgden we voor een lekker én gezond tussendoortje. Heerlijk om die lachende gezichtjes te zien! Maar de grootste glimlach was van Ben Bizzie zelf!”, vertelt beweegcoach Merle enthousiast. “Wat te gek dat zo veel kinderen me mee helpen met het terugzoeken van de letters! Maar het leukste is dat de kinderen in Nederweert op woensdag en de kinderen in Ospel op donderdag ook nog kunnen helpen. Kom lekker in beweging en speur met ons mee! Want samen bewegen in de buitenlucht is toch het allerfijnst?” Geef je hier nog snel op!

Hier vind je nog meer info over de Ben Bizzie Speurtocht