70 kinderen spelen mee tijdens Nationale Buitenspeeldag in Nederweert

We trokken alles uit de kast tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 10 juni. Het jaarlijkse spektakel trok dit jaar weer de aandacht van veel kinderen op het grasveld bij Gemeenschapshuis Reigershorst in Nederweert. “Alles kan en alles mag tijdens de Nationale Buitenspeeldag!”, aldus beweegcoach Rikus.

“Wanneer kunnen we weer meedoen?”

Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag plaats in Nederweert. Dit jaar toverden de beweegcoaches van Sport Nederweert het grasveld achter Gemeenschapshuis Reigershorst in Nederweert om tot een waar speelparadijs. Rikus: “Het was een groot feest. Kinderen deden mee met allerlei spellen, maar vooral het lasergamen was favoriet. “Echt gaaf! Alsof je een schietspel in het echt speelt”, klonk het over het veld. Net als: “Het was echt leuk vandaag. Wanneer kunnen we weer meedoen?”

Buitenspelen is meer dan buiten spelen

“Corona weerhield ons niet ons om dit jaarlijkse evenement te organiseren. Ondanks een aantal maatregelen hebben we veel kinderen verdeeld over de verschillende spellen buiten in beweging gebracht”, vult Patricia aan. Niet alleen vandaag, maar ook op andere momenten spelen kinderen meer buiten. Manon: “Een mooie ontwikkeling in deze gekke tijd. Buitenspelen is namelijk meer dan alleen een frisse neus halen. Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Reden genoeg dus. Wij kijken weer uit naar volgend jaar.”