Alles over het Nederweerts Sportakkoord

Sport en bewegen is gezond, gezellig en het brengt mensen uit gemeente Nederweert bij elkaar. Daar werken scholen, zorg- en gezondheidsorganisaties, verenigingen, sportparken, dorpen en gemeente samen hard aan. Sport Nederweert helpt ze daarbij. Samen zorgen ze ervoor dat iedereen mee kan doen en in beweging komt.

Gezamenlijke dromen en ambities

Om ervoor te zorgen dat mensen in beweging blijven. En dat onze sportverenigingen vitaal blijven, gaan we samen aan de slag om te komen tot een lokaal Sportakkoord. We zijn op zoek naar betrokken partners en inwoners die met ons willen meedenken over gezamenlijke dromen en ambities voor de sport in Nederweert. Op woensdag 27 november gaan we aan de slag tijdens de startbijeenkomst. We gingen op zoek naar antwoorden op vragen, zoals hoe zorgen we ervoor dat sport en bewegen voor iedereen mogelijk is? Hoe zorgen we dat onze kinderen gezond opgroeien? En wat is ervoor nodig dat iedereen zich thuis voelt bij een vereniging.

Deze ambities zijn vertaald naar concrete acties om te kunnen komen tot een lokaal sportakkoord. Ook kinderen van verschillende basisscholen hebben meegedacht. Zij waren voor even baas van Nederweert. En bedachten de mooiste ideeën, zoals een beweegpark, en crossbaan en een gezonde kantine. De sportformateur is aan de slag gegaan met alle input en heeft deze verwerkt in het concept Nederweerts Sportakkoord. Die kun je hieronder lezen:

Ondertekening lokaal sportakkoord

Op donderdag 26 maart gaan we om 19.30 uur bij RKVV Eindse Boys het Nederweerts Sportakkoord ondertekenen. We horen graag of jouw vereniging of organisatie supporter wordt van het Nederweerts Sportakkoord. Samen zetten we sport en bewegen nog beter op de kaart in Nederweert. Schrijf je hieronder in. Ook wanneer je niet aanwezig kunt zijn bij de officiële ondertekening. Was je niet bij de startbijeenkomst? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Feedback op het Nederweerts Sportakkoord

Ook kun je via onderstaande knop eventuele op- of aanmerkingen over het concept akkoord insturen namens jouw organisatie of vereniging. Je kunt je aanmelden en je feedback insturen tot 8 maart.

Van nationaal naar lokaal sportakkoord

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Dat lukt alleen als we daar lokaal uitvoering aan geven. Daarom wordt in het verlengde van het landelijke akkoord in de gemeente Nederweert gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Het sportakkoord is een set afspraken tussen sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers. Het legt vast door wie en hoe wordt samengewerkt. De betrokken partijen beslissen samen over de inhoud en nemen samen verantwoordelijkheid voor de uitvoering. Lees er meer over.

Terug naar Verenigingen