Inspiratiecafé Verenigingen Nederweert

In alle kernen zetten inwoners zich in voor hun medemens en de leefbaarheid in het dorp. Ook buiten onze gemeente zijn diverse inspirerende bewonersinitiatieven te vinden. Van deze successen kunnen we ook in Nederweert leren en er ons voordeel mee doen! Vanuit deze gedachte is het initiatief ontstaan voor het Nederweerter Inspiratiecafé. Op dinsdag 4 juni a.s. staat de derde editie op het programma.

De vernieuwende vereniging gaat winnen!

Deze editie van het Inspiratiecafé kiezen wij voor een thema dat zich richt op het vernieuwen door verenigingen. Verenigingen in Nederweert hebben een enorm belangrijke ontmoetingsfunctie en dragen daarmee bij aan de levendigheid van de dorpen.

Echter, de wereld waarin we leven verandert in een razend tempo. En dat heeft invloed op de ledenaantallen, het vrijwilligerswerk, het aanbod, de communicatie en nog veel meer!

Tijdens deze avond gaan we in op diverse trends die invloed hebben op verenigingen en ook voorbeelden uit de praktijk van verenigingen die al bezig zijn met vernieuwing en met lokale samenwerkingsvormen.

Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek en bespreken we de kansen en mogelijkheden.

Het programma

19.30 uur Opening/welkomstwoord

19.40 uur Introductie van Joey van Beers ‘Regisseur Leefbaarheid’

19.45 uur Presentatie “Vernieuwen is winnen”

20.15 uur Met elkaar in gesprek

21.00 uur Plenaire terugkoppeling

21.15 uur Toelichting Leefbaarheidsfonds

21.30 uur Afsluiting met netwerkborrel

Aanmelden

De 3e editie van het Inspiratiecafé vindt plaats op dinsdag 4 juni in het Sportcafé van Sportcentrum De Bengele Nederweert. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, maar de inloop is vanaf 19.00 uur. Wilt u erbij zijn, dan is het wel nodig om u even aan te melden. Dat kan door vóór 27 mei 2019 een mail te sturen naar: inspiratiecafe@nederweert.nl.

Aanmelden via
inspiratiecafe@nederweert.nl