Nationale Buitenspeeldag in Nederweert

De parkeerplaats ligt al vol zand voor het Bengele Beweegt Beachevent. Waarom geen gebruik maken van zo'n kans? Dat vonden wij ook! Daarom is de Nationale Buitenspeeldag 2019 in Nederweert op deze velden. Vanaf 14:00 uur gaan we allerlei leuke activiteiten doen en vooral heel veel plezier maken. Kom je ook?

Lekker buitenspelen

De Nationale Buitenspeeldag is hét moment om lekker buiten te spelen. Jaarlijks worden straten afgezet en worden verschillende plekken in Nederland omgetoverd tot speelplek. Ook in Nederweert. Sport Nederweert en de Bengele Beweegt toveren de parkeerplaats van Sporthal de Bengele om tot één grote zandbak waar kinderen kunnen spelen en kunnen meedoen aan allerlei supertoffe activiteiten. Van zaklopen, verspringen en reuze jenga tot aan het bouwen van zandkastelen.

Buitenspelen is gezond, doe mee!

Niet alleen om een frisse neus te halen. Er zijn nog veel meer redenen om kinderen dagelijks minstens een uur buiten te laten spelen en bewegen. Buiten spelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Alle kinderen zijn welkom om op woensdag 12 juni van 14.00 tot 16.00 uur te komen buitenspelen. Alles kan en mag op deze dag.

Meer dan alleen spelen

Op Nationale Buitenspeeldag wordt er op een speelse manier aandacht gevraagd voor kindvriendelijke omgeving, zodat kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Met de buitenspeeldag wordt er aan buurtbewoners en voorbijgangers gevraagd om hun verkeersgedrag eens onder de loep te nemen. En te kijken naar oplossingen en ideeën voor in hun buurt of straat.