Het Junior sportakkoord

Op 23 januari 2020 zijn 20 leerlingen van zes basisscholen uit de gemeente Nederweert bij elkaar te gekomen. In groepjes zijn de kinderen aan de slag gegaan. Middels creatieve werkvormen hebben de kinderen nagedacht over wat zij belangrijk vinden om te kunnen blijven sporten en bewegen in de gemeente Nederweert. Kinderen zijn de toekomstige inwoners van de gemeente Nederweert en daarom is het super belangrijk dat zij hierover meedenken. Lees en zie hier meer over de bijeenkomst.

Niet meer denken, maar doen!

De kinderen hebben laten zien dat zij in mogelijkheden denken en daardoor tot allerlei vernieuwde en goede ideeën komen. Deze ideeën zijn opgenomen in het sportakkoord, zodat we hier ook echt samen met de kinderen een vervolg aan kunnen geven. Om deze ambities en ideeën ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen, is er een junior kernteam samengesteld.

In december zijn we op iedere school langs geweest om daar samen met de leerlingenraad te stemmen op de ideeën uit het Junior Akkoord. Hieronder een overzicht van de twee ideeën waar het meest op gestemd is en welke we dus ook dit jaar tot uitvoering gaan brengen.

  1. Een sport- en beweegactiviteit organiseren voor ouderen en mensen met een beperking
  2. Een sportactiviteit of toernooi organiseren

Naast het stemmen op de ideeën is er ook gestemd op een nieuwe naam voor het junior kernteam. De kinderen hebben samen besloten dat zij zichzelf graag de Junior Sportraad noemen.

De Junior Sportraad

Inmiddels zijn alle basisscholen uit de gemeente aangesloten bij het Sportakkoord en de Junior Sportraad. De Junior Sportraad bestaat uit één vertegenwoordiger van elke basisschool. Deze vertegenwoordiger zit in de leerlingenraad van de school en het is de bedoeling dat deze leerling terugkoppeling geeft aan de leerlingenraad. Op deze manier blijft de gehele leerlingenraad op de hoogte.

Aan de slag

De leerlingen gaan op een leuke en interactieve manier met hun ideeën aan de slag. Vanuit het sportakkoord komt er een stukje budget vrij voor de uitwerking van ideeën uit het Junior Akkoord. Dit jaar gaan de kinderen dus aan de slag met o.a. de bovenstaande twee ideeën. Updates hierover volgen op deze pagina.

Eerste actie: Sport- en beweegtips namens de Junior Sportraad

Veel activiteiten kunnen tijdens de corona-periode helaas niet doorgaan, maar de Junior Sportraad heeft niet stil gezeten. Samen zijn ze de afgelopen tijd druk bezig geweest om één grote flyer te maken met daarin allerlei leuke spellen en challenges!

Afgerond op: 21-04-2021

Tweede actie: Beweegbingo bij PSW en Aan Stad Thoês

Meteen al is de Junior Sportraad met het idee gekomen om een sportactiviteit te organiseren voor mensen met een beperking en ouderen. Een erg mooi initiatief dat tot uitvoering is gebracht bij de dagbesteding van PSW in Nederweert en het woonzorgcentrum Aan Stad Thoês in Ospel.

Afgerond op: 12-07-2021

Derde actie: Zeskamp tijdens de zomervakantie

Op 2,3 en 4 augustus vond het zeskamp op drie verschillende locaties plaats. Zowel in Nederweert, Ospel als in Eind hebben de kinderen uit groep 1 t/m 4 en 5 t/m 8 heel erg genoten van alle verschillende spellen. Van sponzentikkertje, mega-twister tot aan rokjesvoetbal alles werd met een grote glimlach op het gezicht van de kinderen gespeeld.

Afgerond op: 04-08-2021