Een kijkje in de les van beweegcoach Marloes

Beweegcoach Marloes helpt in de gymlessen bij de basisscholen in Nederweert. Wat houdt beweegcoach zijn in en waarom is het zo belangrijk dat er kwalitatief goede beweegmomenten georganiseerd worden? Ze vertelt het hier!

“Het is mijn taak om kinderen enthousiast te maken voor sport en bewegen”, vertelt Marloes. Dit doet ze onder andere door het organiseren van uitdagende bewegingsvormen en door leerkrachten hier ook tips over te geven. Marloes ondersteunt, beantwoordt hun vragen en geeft feedback. Alles om de gymles nóg beter te maken.

De voordelen van lekker sporten

“Mijn inspiratie haal ik uit het basisboek van Van Gelder en voor spellessen kijk ik vaak op www.despelles.nl. In overleg met de leerkrachten bedenk ik dan de gymles.” Ze steekt er veel energie in, want kwaliteit staat voorop. En plezier natuurlijk! “Je haalt veel gezondheidsvoordelen uit bewegen. Kinderen kunnen zich beter concentreren nadat ze gesport hebben. Door aandacht te hebben voor de kids kunnen we ook de motoriek monitoren en aanpassingen maken als dat nodig is. Dat kan gewoon tijdens de gymles, zonder dat het kind zich ervan bewust is.” Als de leerlingen naar de middelbare school gaan, zijn ze ook goed voorbereid. “Stel je hebt dan nog nooit ringzwaaien gehad, dan moet je dat helemaal vanaf nul leren. We hebben nu de kans om een voorsprong op te bouwen!”

Aandacht en plezier

De kinderen lijken allemaal op en top tevreden en vinden de lessen erg leuk. “Ik hoor nooit geklaag! Kinderen vinden gymles gewoon heel erg leuk. Vooral klassikale spellen, zoals slagbal, doen het goed. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben. En juist omdat ik met de leerkrachten samen veel aandacht voor ze heb, kunnen ze allemaal laten zien wat ze kunnen. Op hun eigen niveau.”